Redactarea CV Expresii română - germană

Exemple de cuvinte, expresii, formule de exprimare  pe care le puteți folosi în redactarea unui curriculum vitae (CV) în limba română și germană. Adaptați expresiile de mai jos cu conținutul CV-ului dvs. pentru a se potrivi cu postul pentru care aplicați și pentru a reflecta corect calificările și experiența dvs. personală. 


  1. "Date personale" - "Persönliche Daten"
  2. "Nume și prenume" - "Vor- und Nachname"
  3. "Adresă" - "Adresse"
  4. "Număr de telefon" - "Telefonnummer"
  5. "Adresă de e-mail" - "E-Mail-Adresse"
  6. "Obiectiv profesional" - "Berufsziel"
  7. "Experiență profesională" - "Berufserfahrung"
  8. "Educație" - "Ausbildung"
  9. "Abilități" - "Fähigkeiten"
  10. "Limbi străine" - "Fremdsprachen"
  11. "Certificări" - "Zertifikate"
  12. "Hobby-uri și interese" - "Hobbys und Interessen"
  13. "Referințe" - "Referenzen"
  14. "Experiență relevantă" - "Relevante Berufserfahrung"
  15. "Portofoliu de proiecte" - "Projektportfolio"
  16. "Scrisoare de intenție" - "Bewerbungsschreiben"


Exemple de expresii si formulări in limba germana pe care le puteți utiliza în CV:


  1. "Obiectiv profesional: Îmi doresc să obțin o poziție în domeniul financiar pentru a-mi folosi cunoștințele și experiența în analiza financiară." - "Berufsziel: Ich strebe eine Position im Finanzbereich an, um meine Kenntnisse und Erfahrungen in der Finanzanalyse zu nutzen."

  2. "Experiență profesională: Am lucrat timp de 5 ani ca analist financiar la o companie de consultanță financiară, unde am gestionat portofolii de investiții." - "Berufserfahrung: Ich habe 5 Jahre als Finanzanalyst bei einer Finanzberatungsfirma gearbeitet, wo ich Anlageportfolios verwaltet habe."

  3. "Educație: Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor cu o diplomă de licență în economie." - "Ausbildung: Ich habe mein Studium der Wirtschaftswissenschaften mit einem Bachelor-Abschluss abgeschlossen."

  4. "Abilități: Sunt fluent în limba engleză, am cunoștințe avansate de Excel și am abilități de comunicare eficientă." - "Fähigkeiten: Ich spreche fließend Englisch, habe fortgeschrittene Excel-Kenntnisse und verfüge über ausgezeichnete Kommunikationsfähigkeiten."

  5. "Experiență profesională anterioară:" - "Bisherige Berufserfahrung:"

  6. "Am lucrat la XYZ Company în calitate de manager de proiect timp de 3 ani, coordonând echipe de până la 10 persoane." - "Ich habe drei Jahre lang als Projektmanager bei XYZ Company gearbeitet und Teams von bis zu 10 Personen geleitet."

  7. "Am avut o poziție de internship la ABC Corporation, unde am dezvoltat abilități în analiza datelor și raportarea." - "Ich absolvierte ein Praktikum bei ABC Corporation, wo ich Fähigkeiten in Datenanalyse und Berichterstattung entwickelt habe."

  8. "Educație și calificări:" - "Ausbildung und Qualifikationen:"

  9. "Diplomă de master în Managementul Afacerilor de la Universitatea X, obținută în 20XX." - "Masterabschluss in Betriebswirtschaftslehre von der Universität X im Jahr 20XX."

  10. "Certificat de competență în analiza financiară de la Institutul de Finanțe Y." - "Zertifikat für Finanzanalysekompetenz vom Institut für Finanzen Y."

  11. "Limbi străine:" - "Fremdsprachen:"

  12. "Engleza - avansat" - "Englisch - fortgeschritten"

  13. "Germana - nivel intermediar" - "Deutsch - mittelstufe"

  14. "Abilități tehnice:" - "Technische Fähigkeiten:"

  15. "Proficient în utilizarea software-ului de analiză financiară, inclusiv Microsoft Excel și software specializat de modelare financiară." - "Sicherer Umgang mit Finanzanalyse-Software, einschließlich Microsoft Excel und spezieller Finanzmodellierungssoftware."

  16. "Experiență în lucrul cu baze de date și sisteme de gestionare a proiectelor." - "Erfahrung in der Arbeit mit Datenbanken und Projektmanagement-Systemen."

  17. "Realizări și premii:" - "Erfolge und Auszeichnungen:"

  18. "Am fost distins cu premiul 'Angajatul Lunii' la ultimul loc de muncă pentru contribuțiile mele remarcabile la proiectele de succes." - "Ich wurde als 'Mitarbeiter des Monats' bei meiner letzten Arbeitsstelle ausgezeichnet, aufgrund meiner herausragenden Beiträge zu erfolgreichen Projekten."

  19. "Am condus o inițiativă de eficientizare a proceselor care a condus la economii semnificative pentru companie." - "Ich leitete eine Prozessoptimierungsinitiative, die zu erheblichen Einsparungen für das Unternehmen führte."

Mai nouă Mai veche
Participați la conversație (0)
Trimiteți un comentariu
comment url